Tove sammen med Storm, Carmen og valpene deres  1996

 

 

 

 

2016

 

Vi har paret Terra Polar's Aktive Ville igjen, denne gangen med en annen herlig hanne i Danmark;  DK UCH Juneau's California Gold Quest  "Eddie".  Han eies og er oppdrettet av Bitten Poulsen. 

Valper ventes i uke 11.

Eddie er et herlig bekjentskap; glad, vennlig, vakker, alltid klar for arbeidsoppgaver, meget gode bevegelser. Han har A-hofter, er øyelyst FRI for øyesykdommer, FRI for AD. Han er også FRI for PN-genet.. Han vil tilføre oss helt nye spennende gener og en super arbeidsinnstilling.

Ville er ei middel stor godt bygd tispe med meget gode bevegelser. Hun har et vennlig og omgjengelig vesen og jobber godt  i spannet. Hun har tre cert. Hun har også godkjent Malamutetest 1 (enspanntesten) og Malamutetest 2 ( 2 x 30 km).  Dette vil bli Villes første valpekull.  Hun har A-hofter, er øyelyst FRI og er også FRi for PN-genet.

Ville

Eddie

 

 

 

 

2015

Vi planlegger en veldig spennende kombinasjon mellom Terra Polar's Aktive Ville og BIS DKCH INTCH DEVDHJCH DEVDHCH NOCH SECH NORDCH KBHV11/14 DKV11/12/13 DKKV11/12/13 NORDV12 KLBCH  SE(polar)CH Juneau's Drifting Ice.

Løpetiden ventes i første halvdel av juli.

Dessverre ble det ingen valper.

 

Ville er ei middel stor godt bygd tispe med meget gode bevegelser. Hun har et vennlig og omgjengelig vesen og jobber godt  i spannet. Hun har tre cert. Hun har også godkjent Malamutetest 1 (enspanntesten) og Malamutetest 2 ( 2 x 30 km).  Dette vil bli Villes første valpekull.  

Ice er på alle måter en fantastisk hund. Han har et meget godt temperament, har en sterk og velbygd kropp og har stor arbeidsglede. Ice eies av Anetta Johansen og Anders Gram Kristiansen i Danmark, er oppdrettet av Bitten Poulsen, kennel Juneau. Han har en lang rekke topp plasseringer på utstillinger, sist sommer var han også i USA på AMCA Regional BOW (5 points major) og AMCA National BOW (5points major). Han har gjennomført de svenske deltestene Dragprov 10 (1.pris), Dragprov60 (1.pris) og Dragprov 100+ (1.pris), Polardistans 160 km, og er altså svensk trekkhundchampion.  Han har også 2 x 1pr fra lydighet klasse 1.  

Både Ville og Ice har A-hofter,  de er øyelyst FRI og er FRI for PN-genet ( altså kan ingen av valpene være bærere av dette genet).   Vi er veldig spente på denne kombinasjonen og gleder oss veldig.

                                                                                          pedigree

 

.........................................

 

Terra Polar's Xl Abile er parret med N Tch NJV-12 Terra Polar's Aktive Robin.

Valper født 29 april; 2 tisper og 4 hanner.

Abile

Robin

Abile er ei stor og velbygget tispe. Hun er rolig og enkel. Hun er stilt ut tre ganger, alle med excellent. Hun har også CK.             Abile har også godkjent Malamutetest 2 ( 2 x 30 km med vekt).  Dette vil bli Abile's andre valpekull, hun fikk én valp i 2013.

Robin er en godt middels stor hanne. Han har et fantastisk trav og jobber godt og jevnt i spannet. Han er Norsk Trekkhund Champion. Fra utstillingsringen har han to cert, flere res.cert og CK. Dette vil bli det første valpekullet etter Robin.

Begge hundene er øyelyst FRI , de er fri for pn-genet (noe som betyr at ingen av valpene kan være bærere av dette genet.. De er begge FRI-røntget for HD; Abile har B-hofter, Robin har A-hofter.

pedigree

 

 

 

 

.....................................................

2014

 

Terra Polar's Aktive Kikki er parret med N UCH N TCH  Inupiat's Qisuk Kaiyuh

9 valper (3 tisper og 6 hanner ) ble født 29 juli.

Kikki

Kaiyuh

Kikki venter sitt første valpekull. Hun er ei lettbygd tispe med stor arbeidsiver. Utrolig ukomplisert og  trivelig humør.  Kikki har ett cert fra utstilling og 2 res.cert. Hun har også en av deltestene til trekkhundchampionatet; 2 x 30 km.

Kaiyuh eies av Evy Houman og Espen Sandum, er oppdrettet av Turid Teigen, kennel Inupiat.  Han er en forholdsvis stor og kraftig bygd hanne. Har linjer tilbake til Storm Kloud. Han kjøres i nordisk stil og er trekkhund champion. Han er også norsk utstillingschampion og har 1 x CACIB.

Begge hundene har A-hofter, er øyelyst FRI. Begge er FRI for pn-genet (polyneuropati), dermed kan heller ikke valpene være bærere.

pedigree

 

 

 

 

N UCH Terra Polar's Zeloso Targa er parret med N TCH Terra Polar's Viva Vito

Valper født 15 juli. 5 hanner og 5 tisper.

Targa

Vito

Targa er ei tispe med linjer fra  Storm Kloud (Nancy Russel) i USA. Hun jobber godt i spannet, er enkel og trivelig, alltid glad. Hun er Norsk utstillingschampion og har 1 x CACIB. Hun har godkjent Malamutetest 2 (2 x 30 km) som er en av deltestene til trekkhundchampionatet.

Vito er en herlig gutt, alltid glad, enkel, arbeidsom og omgjengelig mot andre hunder. Han er Norsk trekkhund champion og har 2 cert og 2 x BIR på utstilling. Har  også en BIS bruksklasse og 3 BIS.

Begge hundene har A-hofter og er øyelyst FRI. Begge er også FRI for pn-genet (polyneuropati), noe som betyr at ingen av valpene kan bli bærere av dette genet.

pedigree

 

 

2013

 

Terra Polar's XL Abile ble inseminert med frossen sæd fra N UCH  DK UCH N TCH Terra Polar's Glacier Frost 

Abile er ei stor, velbygd tispe. Hun er stilt ut tre ganger, alle med excellent, har  også CK.                                                                    

Frost ble født for over 20 år siden, og vi har nå brukt av den frosne sæden hans. Han var en arbeidsom hund, gikk mange lengre løp, bl.a P-løpet flere ganger og Technical Trail (300km). Han er også både norsk og dansk utstillingschampion. På bildet er han 10 år.

 29 september ble det født en tispevalp.

Terra Polar's Duse Saga skal bli boende hos oss. 

 

 

.................................................

 

Vi har parret N Uch N Tch Terra Polar's Tenace Tiril med N Uch  Kiwalina's Sioux Yaro.

4 valper ble født 28 mai, 2 tisper og 2 hanner.

Tiril

Yaro

Tiril er ei kraftig bygd tispe med høy arbeidsmoral. Hun har i alle år gått som  leder  på spannet .  Hun har et meget godt trav, noe vi også ser at hennes avkom har fått. Tiril  er både Norsk Utstillingschampion og Norsk Trekkhund champion.   

Yaro eies og er  oppdrettet av Irene og Knut Holten, kennel Kiwalina.  Yaro er Norsk Utstillings champion og har 2 x CACIB og flere BIR fra utstillinger. Han  har 2 trekkhundcert og har godkjent distansetest. Yaro gikk på  4-spannet til Irene  i VM 2008 der de ble nr 3 i mellomdistanse ( 3 x 42 km).  

Ved Tiril's forrige kull beholdt vi tre valper som vi er meget godt fornøyd med, det være seg eksteriør, bruksegenskaper, lynne og helse. Alle tre har A-hofter, og er frilyste for katarakt. To av dem er så langt stilt ut med excellent , ck, res.cert eller cert som resultat. Alle tre kan fungere som ledere på spannet. Ingen av foreldrene er bærere av PN-genet, altså er alle valpene fri og behøver ikke testes. Alt dette gjør at vi valgte å gjenta denne kombinasjonen.

STAMTAVLE

11 dager gamle

3 uker

gutt 6 uker

gutt 7 uker

 

 

 

2012

Italian Class Del Lago Degli Orsi ( Cara ) er inseminert med frossen sæd fra N Uch Terra Polar's Alfa Storm. 

4 valper ble født 6 juni; 1 tispe og 3 hanner.

Cara  er importert fra Italia,  oppdretter er Gloria Urbani, og er av rene amerikanske Storm Kloud linjer. Hun er stilt ut en gang med 1 kval.  I 2010   ble hun klubbmester i 6-spann.  Valper vi har beholdt fra Cara's tidligere kull har vist seg å ha stor arbeidsiver og gode evner som lederhunder på spannet.

Storm, født i 1986,  var en fantastisk hund; veldig enkel, omgjengelig, arbeidsom og en veldig god lederhund på spannet. Storm har gjennomført mange løp, han har bl.a gått P-løpet 8 ganger.  Han fikk 2 x trekkhundcert og har godkjent trekkhundtest.  Han var også utstillingschampion. Vi gleder oss veldig til å få valper etter han igjen og har en stor tro på at disse valpene vil kunne få mange gode egenskaper.

Både Cara og Storm har kraftige beinstammer, brede lår  og  i følge standarden for rasen av ideell  frakthundstørrelse;  henholdsvis 34 og 40 kg.

  

19 dager

5 uker

6 uker

6 uker

6 uker

8 uker

 

 

 

2011

N Uch N Tch Terra Polar's Tenace Tiril  er parret med N Uch  Kiwalina's Sioux Yaro.

Tiril er tydelig drektig nå og valpene ventes ca 25 oktober.

 

Tiril er ei kraftig bygd tispe med høy arbeidsmoral. Hun går som leder  på spannet og har et  veldig effektivt trav. Tiril ble både Norsk Utstillingschampion og Norsk Trekkhund champion i 2011.   Dette blir Tirils andre valpekull; Wonder-kullet er nå 3 år gamle.                                                                                                                                                                     

Yaro eies og er  oppdrettet av Irene og Knut Holten, kennel Kiwalina.  Yaro er Norsk Utstillings champion og har 2 x CACIB og flere BIR fra utstillinger. Han  har to trekkhundcert og har godkjent distansetest. Yaro gikk på  4-spannet til Irene  i VM 2008 der de ble nr 3 i mellomdistanse ( 3 x 42 km).  

Vi ser veldig fram til denne kombinasjonen

Søndag 23 oktober ble valpene født, og nå ligger det 7 flotte,  livlige valper i valpekassa; 2 tisper og 5 hanner.

 

Her er valpene 11 dager

 

-----------------------------------

 

 

Italian Class Del Lago Degli Orsi (Cara)  er parret med N Uch N Tch Inupiat's Qisuk Kaiyuh.

"Cara" venter sitt andre valpekull.  Hun er importert fra Italia, Gloria Urbani, og er av rene amerikanske Storm Kloud linjer. Hun er stilt ut en gang med 1 kval.  I 2010   ble hun klubbmester i 6-spann. Kaiyuh eies av Evy Houman og Espen Sandum, oppdrettet av Turid Teigen. Han er  også  av Storm Kloud linjer. Han kjøres i 1-spann nordisk, og er en ivrig, trekkvillig  malamute,  kraftig, sterk og robust med et trivelig vesen.

5 mai fikk Cara valper ; 3 tisper og 5 hanner. Alle har det bra og vi gleder oss til å følge utviklingen deres.

 

 

 

2010

 

Terra Polar's Oktroa Aika er parret med Ferrari Del Lago Degli Orsi. Valper ventes i uke 22.

Aika har hatt valpekull  tidligere, og skal nå ha siitt siste valpekull. Vi har vært veldig godt fornøyd med avkommene hennes. Hun har 1 pr. fra utstilling, og har godkjent trekkhundtest og trekkhundcert. Hun har også godkjent Malamutetest 4 ( 100-200km). Vi har importert Ferrari fra Italia, Gloria Urbani. Han ble hentet da han var 8 uker. Han er fra rene Storm Kloud linjer. Han er ikke så stor ( 64.5 cm) men har en veldig kraftig , god beinstamme. Ferrari  har 2 x ck fra utstilling og ble klubbmester i 6-spann i vinter.

Fredag 28 mai  fikk Aika 8 valper; 5 hanner og 3 tisper

1 uke

1 uke

5 uker

7 uker

 

 

 

Italian Class Del Lago Degli Orsi er parret med Terra Polar's Viva Vito.  Valpene ventes  uke 19.

Italian Class Del Lago Degli Orsi hentet vi fra Italia, Gloria Urbani, da hun var 9 uker. "Cara" er  fra rene Storm Kloud-linjer. Hun er stilt ut en gang med 1 premie. Hun ble klubbmester i 6-spann i vinter.  Dette blir Cara's første valpekull. Terra Polar's Viva Vito har ck fra utstilling. Han har godkjent Malamutetest 4 ( 100-200 km) og er også klubbmester i 6-spann i vinter.   Dette blir Vito's første valpekull..

 

12 mai fikk Cara 3 valper ; 1 hanne og 2 tisper

Nyfødte

2 uker gamle

3 uker

Foss 3 uker

5 uker

5 uker

 

 

 

2008

 

Vi har parret Terra Polar's Tenace Tiril  med  N S Uch NV-05 -07 Noatak's Bearclaw Courage De Breeze.  Valpene ventes i uke 32.

                                                                                                                                                  

Tiril er stilt ut  to ganger, har 1 pr og CK fra NKKutstilling. Hun har gått  ett løp; NAMK's 5 mil på Femunden i 2008. Dermed har hun godkjent distansekravet til trekkhundtesten. Tiril er en kraftig bygd tispe som har en meget god beinstamme. Hun er etter vår mening meget godt bygd. Hun er dessuten sterk og ivrig foran sleden, og har et meget godt trav. Courage er en veldig spesiell hund som må oppleves. Han er eid og oppdrettert av Kristin Esseth og Christer Afseer i Sverige. Han er vakker, en utrolig personlighet og er en meget god trekkhund. Han fyller kavene til tittelen S Polarhundchampion, men papirene er ikke sendt inn til SKK enda. Vinteren 08 gikk Courage på vinnerspannet til Christer i Polardistans  (300 km) og han ble nr 2 i VM ( 6-spann, 3 x 52 km) sammen med Kristin.

Valpene ble født 10 august. Nå ligger det 9 valper i valpekassen; 1 hanne og 8 tisper.

1 uke gamle

Tiril + lita jente 1 uke gammel

Her er gjengen 1 uke

 

2007

 

 

Vi har parret Terra Polar's Oktroa Aika med N Uch NV-03,04,06 N Tch Terra Polar's Noble Storm, og har fått konstatert at Aika er drektig. Valper ventes ca 17 november.

Aika har 1 AK fra utstilling. Hun har godkjent trekkhundtest og ett trekkhund-certifikat.. Hun har gått P-løpet 100km 3 ganger,  alle gangene gikk hun som leder på spannet. Aika er  snill, enkel og arbeidsom.

Storm eies av Jo Fuglesteg. Han har meget gode resultater både i utstillingsringen og i løypa; Norsk Utstillingschasmpion, Norsk Vinner 2003,04 og 06, Norsk Trekkhundchampion. Vinteren 2007 gjennomførte han bl.a Polardistans over 300 km. Han er sterk og har stor arbeidsvilje, han er en veldig trivelig og blid gutt. 

Både Storm og Aika er  meget gode frakthundtyper; bygd for å kunne trekke tunge lass over tid. De har kraftig beinstamme, god masse i kroppen og er godt over middels størrelse.

11 november så 8 valper dagens lys; 2 tisper og 6 hanner.

4 dager

4 uker

7 uker

 

 

 

 

N Uch Keikewabic's Coco Chanel og Terra Polar's Robust Rambler er parret og venter valper ca 16 august.

Coco

Rambler

Vi importerte Coco fra Canada som valp, og hun har etterhvert flyttet fra oss til Monica og Gunnar i Orkanger. Nå venter hun sitt andre valpekull. Coco er på alle vis en veldig trivelig og glad hund, har et fantastisk vesen.

Rambler har også flyttet til Monica og Gunnar, og har blitt brukt i avl for første gang. Han er tvers igjennom en snill og enkel hund med stor arbeidsiver.

Ultralyd har vist at Coco er drektig. Henvendelse Monica : 73107272 / 40637671  eller Tove: 32744155 / 91314457

Den 17 august så 7 valper dagens lys; 2 hanner og 5 tisper. De ble forløst med keisesnitt. Etter dette inngrepet ble det komplikasjoner, som resulterte i at vi trengte fostermor til noen av valpene i tillegg til Coco. Vi var så heldige at 1 av valpene flyttet til Heidi og Aurora ( airdale terrier)  i Skaun og 4 av valpene flyttet til Maja / Elisabeth ( Hellemutten). Alle valpene og Coco har det bra nå.

10 timer gamle

fredfullt

Aurora og vesle Mira, 1 uke gammel

Maja (10,5 år) har akkurat fått fosterbarn, 3 uker gamle

Trampe og Nalia på besøk hos søster Mira og Aurora

Coco, pappa Rambler, "onkel"  Nemo og jentene Trampe og Nalia

Nalia, Mira og Trampe 6 uker

Maja og 3 av "barna"  6 uker

 en av gutta 6 uker

Tusen takk for all hjelp til  Bjørgan's Aurora og Heidi ( Bjørgan kennel),  N Uch Sirenek's Niviasar Maia og Elisabeth ( kennel Hellemutten). Da alt var på det vanskeligste kom hjelpen som om den var bestilt, og uten tanke på alt ekstraarbeid stilte de opp.

 

 

2005

 

Terra Polar's Oktroa Aika

N Dk Uch N Tch Terra Polar's Glacier Frost

 

I april ble Aika inseminert med sæd fra Frost. Han lever ikke lenger, men heldigvis har vi  tappet og frosset ned sæd fra han.

Aika er stilt ut få ganger, men har  en 1 pr. fra utstilling og har godkjent trekkhundtest (enspanntest + distansetest). Hun har gått Polarhundløpet over 100 km 2 ganger, og gikk som leder begge årene. Hun er en vennlig  og arbeidsom hund.

Frost var både Norsk og Dansk utstillingschampion. Han var også Norsk trekkhundchampion. Han var en hund som alltid arbeidet like hardt i spannet. Han gikk Polarhundløpet flere ganger, og gikk også på vinnerspannet i Technical Trail over 300 km i -98.

Vi har stor tro på denne kombinasjonen, og gleder oss til å få valper etter Aika og Frost.

7 juni fødte Aika 8 valper; 1 tispe og 7 hanner

6 dager

Aika med valpene 6 dager

3 uker og 4 dager

4 uker

 

 

 

Vi har parret   N Uch Terra Polar's Noble Jadi  med Inupiat's Qipmich Tuuq

Jadi BIR på NKK's utst.  Bjerke aug.-05

Tuuq

Jadi ble Norsk Utstillingschampion i  sommer. Hun har godkjent trekkhundtest, og har deltatt i diverse løp, bl.a Polarhundløpet over 100 km.  Hun arbeider godt i spannet og er ellers en enkel og grei hund. Dette blir Jadi's andre valpekull.

Tuuq er en meget trivelig og omgjengelig hund. Fra Tuuq får vi inn både Barrenfield Artillery System (Perma's far også) og Terra Polar's Delta Ka-Tun, som vi ikke har bak noen av våre egne hunder lenger. Han eies og er oppdrettet av kennel Inupiat, Turid Teigen. Turid beskriver selv Tuuq slik: " Han er alltid positiv og blid. Uttrykket i øynene hans når helt inn til hans sjel. På ski trekker han opp de bratteste lier - og etter en lang skitur er han fremdeles like blid".

17 desember ble det født 2 tispevalper.

Her er jentene 1 uke gamle

 

 

2004

I mai parret vi Terra Polar's Oktroa Aika med N.Uch Skotbuskogens Togo. Dette er Aika's første valpekull. Aika er ei tispe som er enkel på alle vis. Hun jobber godt foran pulk og slede, og har vist gode anlegg som leder i spannet. Aika har godkjent trekkhundtest. Hun gikk Polarhundløpet sist vinter over 100 km. Togo er en meget vennlig hund, han er en god trekkhund og er til enhver tid konsentrert om de oppgavene han får, enten det er foran sleden eller i utstillingsringen. Togo har også deltatt i flere løp, bl.a 5-mila. Han er eid og oppdrettet av Sidsel og Odd Østerås.

Akia ( hennes mor Canis bak)

N Uch Skotbuskogen's Togo

18 juli ble 8 valper født; 3 hanner og 5 tisper

fødselen overstått

første tur på vei ut

jeg kan uuuuule

 

 

Vi har inseminert Terra Polar's Noble Jadi med sæd fra Can.Ch Keikewabic's Ice Breaker. Eier og oppdretter av Breaker er Maureen Anderson, Canada. Breaker har et meget godt gemytt og ett av hans fremste fortrinn er bevegelsene. Jadi har fått to cert og ett cacib på utstilling. Hun har godkjent trekkhundtest og  har deltatt i noen løp (bl.a nr 2 på 5mila -03og nr 3 på Vikerfjell-løpet -04). 

Jadi 

Can.Ch Keikewabic's Ice Breaker

17 september ble det født 6 valper; 1 hanne og 5 tisper.

 

3 uker gamle

kosestund ute 5 uker

eneste gutten 5 uker

 

 

 2003

 

Vi har vært så heldige å få kjøpe sæd fra Am. Can. Ch Barrenfield Artillery System (Artie), Canada, og har inseminert 

 Nord.Uch, SV-00, NV-02,N Tch Terra Polar's Juvenil Canis. Valper forventes  i slutten av august. 

Canis er ei arbeidsom tispe som også gjør en meget god jobb som lederhund på spannet.  Hun fungerer godt både i store spann og som enspannhund.  Eksteriørmessig er hun ei stor, robust tispe som har oppnådd mange gode resultater i utstillingsringen. 

Hun mangler kun ett cacib for å være internasjonal utstillings-champion.

 

 

 

Canis

Artie

31 august ble Terra Polar's Prima Perma født.

 

Perma 4 uker

Perma 11 uker

 

 

Endelig har vi også fått bruke lagret sæd fra avdøde N.Uch Terra Polar's Alfa Storm .  Storm gikk som lederhund på spannet vårt, og hadde spesielle egenskaper på dette området. Han gikk mange løp , helt til   han var 11 år.  P-løpet gikk han 9 ganger. Ellers var Storm  en utrolig vennlig og ukomplisert hund. Han har godkjent trekkhundtest og 2 x trekkhundcert.

 Keikewabic's Coco Chanel, vår import fra Canada, er inseminert med Storm's sæd. Coco har ikke deltatt i noen løp enda. Hun er heller ikke stilt ut mange ganger, men har fått ett nkk-cert.

 

                           

                                                       

Coco

Storm 2 år 1988

5 september fikk Coco 7 valper; 3 hanner og 4 tisper.

 

Terra Polar's Quiet Hekate,Imre og Tundra

Full fart ute i snøen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til hovedsiden for Alaskan Malamute