kennel terra polar

 

Innehavere  er Tove og Olav Kr. Tveiten.

Vi bor på fjellet, 850 moh mellom Rødberg og Nesbyen.  Vi har usjenerte flotte turområder rundt oss, og det er perfekt å ha hunder her. 

Vår første alaskan malamute kjøpte vi i 1979, men vi hadde begge hatt andre hunderaser tidligere.  Denne flotte polarhunden  ligger vårt hjerte nærmest,  men vi har også flere  raser som vi er veldig fasinert av.  Ved siden av malamutene, har vi også border terriere, en  jämthund, en schipperke, en fuglehund (engelsk setter/vorsther) og en pensjonert alaskan husky. Malamuten er en allsidig rase og er en flott turkamerat foran slede og pulk om vinteren, med kløv om sommeren. Border terrierene er med på "alt", stortrives  som jaktkamerater, elsker turer og storkoser seg på ethvert fang.  Schipperken er maskotten vår mens jämthunden er Olav's stødige og dyktige hund på elgjakt.

I løpet av disse årene har vi oppdrettet 33  malamute-kull og 10 border-kull. Olav har deltatt i mange forskjellige hundeløp og hatt mange flotte jaktturer  sammen med hundene.  Hundene har gitt oss mange fantastiske opplevelser og gir oss et rikt liv.

 

 

 

 

 

 

Til hovedsiden for Alaskan Malamute