Med alaskan malamute siden 1979.

 

Vi har gjennom alle disse årene lagt stor vekt på rasen som en unik frakthund. Den skal orke å dra tunge lass og være bygd slik at kroppen tåler en slik belastning.Vi har kjørt malamuten både i nordisk stil og med slede, alt fra 1 hund til 10-spann. Olav har gjennom årene deltatt i mange løp, alt fra korte løp over 20 km til 340 km. Han er den kjøreren som har deltatt flest ganger i P-løpet ( fra 100 km - 230 km) siden det første løpet gikk i 1984 ( 21 gjennomførte løp).

26 hunder fra vårt oppdrett  (15 av disse i eget eie) har oppnådd tittelen Norsk Trekkhund champion, 1 har tittelen Svensk Polarhund champion.

Gjennom disse årene har vi hatt 33 valpekull.  Vår avlsfilosofi er å avle sterke, kraftige hunder med stor egenvilje til å trekke, som orker å gjøre den jobben som skal til for at våre turer i skog og fjell skal bli så positive som mulig. Vi mener at malamuten først og fremst er en hund for den som har et aktivt friluftsliv, sommer som vinter, gjerne med bare en til to hunder.       

Vi deltar også en del på utstillinger og har oppnådd titler som N Uch, S Uch, Dk Uch, Norsk Vinner, Svensk Vinner, Nord.Uch, Int.Uch. I vårt oppdrett har vi flere ganger importert "nytt blod" på ulike vis; vi var de første am-eiere som importerte frossen sæd (sammen med kennel Kiwalina), og vi har brukt frossen sæd fra Belgia,Canada og USA. Vi har også importert hunder fra Belgia, Canada og Italia.

 

Noen av våre egne hunder gjennom disse årene:

N Uch Terra Polar's Alfa Storm, her 11 år Int Uch N Uch S Uch N Tch Terra Polar's Delta Ka-Tun N Uch Dk Uch  N Tch Terra Polar's Glacier Frost

N Tch Terra Polar's Ludde Lupus N Uch Dk Uch N Tch Terra Polar's Delta Carmen Nord Uch SV-00 NV-02  N Tch  Terra Polar's Juvenil Canis

N Tch Terra Polar's Lesto Tramp

N Tch Terra Polar's Oktroa Akisu

N Tch Terra Polar's Oktroa Aika og                             N Tch N UchTerra Polar's Tenace Tiril

 

Vi  ønsker også i årene framover  å avle malamuter ut fra de samme  mål  og tanker som tidligere; rasetypiske, robuste hunder med stor arbeidslyst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Tilbake til hovedsiden for alaskan malamute