Løps-sesongen 2003

 

P-LØPET

P-løpet hadde 20-års jubileum denne vinteren, og Olav stilte til start i dette løpet for 17.de gang. Som de siste årene var start og mål også dette året på Femunden, og distansen var 100 km. Olav stilte med ski på beina og 2 hunder foran pulken, Nord.Uch SV-00 NV-02 N Tch Terra Polar's Juvenil Canis og Terra Polar's Lesto Tramp.

Resultat: Nr. 1  i  2-spann  

start P-løpet med Olav, Canis og Tramp

endelig i mål

 

 

 

FRAKTLØPET

Fraktløpet ble i år arrangert på Vasstulan på Dagalifjell. Distansen var  30 km, og som tidligere var vekten 35 kg på hanner, 30 kg på tisper. Både Olav og Bjørn stilte til start med henholdsvis Terra Polar's Lesto Tramp og Terra Polar's Karnivor Baluba. Det var totalt 11 spann i klassen.

Resultat:           Nr. 1  m/ cert :        Olav  og Tramp

                           Nr 3   m/ cert :        Bjørn  og Baluba       Baluba ble dermed trekkhund-champion .

 

 

Bjørn og Baluba etter gjennomført Fraktløp, Tramp  bak.

 

 

 

 

Fra NP's klubbmesterskap, der Olav kjørte Canis, Jadi, Baluba og Tramp. 

 

 

2004

P-løpet

Olav stilte i P-løpet for 18.de gang. Etter å ha gått på ski med to hunder året tidligere, kjørte han igjen slede med et 5-spann. Hundene som var med var Nord.Uch, N.Tch,SV-00,NV-02 Terra Polar's Juvenil Canis, Terra Polar's Oktroa Aika, N.Uch, NV-02 Terra Polar's Noble Imak, Terra Polar's Lesto Tramp og Terra Polar's Oktroa Akisu. Han ble nr 3 i 6-spann.

                     

Bildene er tatt på Femunden og på sjekkpunktet i Sverige

 

 

2005

 

Denne vinteren har blitt amputert av flere grunner; lite snø og Olav med en skadet arm. Hundene har deltatt bare i 1 løp: P-løpet over 100 km. 19de gang til start, så til tross for nevnte problemer fikk de gjennomført. Resultatet ble en 4de plass i 6-spannklassen.  

Aika, Jadi, Imak, Akisu og Tramp fra P-løpet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2006

I NP's klubbmesterskap stilte Olav i 4-spannklassen. Det var 8 spann i klassen, og Olav ble nr 2 og fikk dermed trekkhundcert på hundene. Dermed ble også Terra Polar's Lesto Tramp Norsk Trekkhundchampion. De andre hundene på spannet var Terra Polar's Oktroa Akisu, Terra Polar's Oktroa Aika og Terra Polar's Prima Perma.

                                                                                                           
                                                                           Akisu og Aika foran, Perma og Tramp bak.  Foto : Elin Berntsen

 

I år stilte Olav i P-løpet for 20.de gang. Da vi fikk igjennom forslaget om å stenge P-løpet for andre raser enn NP's, hadde vi også med et forslag om at  øverste spannklasse skulle være med max 4 hunder. Dette gikk ikke igjennom, men ble høynet til 6 hunder. Etterhvert ble det også åpen klasse (max 12 hunder). Olav har i løpet av disse årene stilt opp i mange forskjellige spannklasser, men aldri i 4-spann. Derfor ville han gjøre det i år. Han stilte med de samme hundene som i klubbmesterskapet. Han var aleine i sin spannklasse, men hadde flere 6-spann og 8-spann å konkurrerer mot i sledestil. Hundene jobbet godt,  og fikk totalt 4de beste tid.

                        Ivrige hunder vil igang     Så er de igang, 110 km ligger foran dem. Foto Elin Berntsen

Tramp, Akisu, Perma og Aika er alle  store, kraftige malamuter, og fyller kravene til fulle som meget gode frakthunder.                               Tramp; 72 cm og ca 50 kg, Akisu 70 cm og ca 45 kg, Perma 63 cm og ca 36 kg, Aika 62 cm og ca 35 kg.  De er alle meget hardtarbeidende, og med et slikt spann er det ikke nødvendig å kjøre med flere hunder. 

 

 

 

 

 

 

Til hovedsiden for Alaskan Malamute