tilbakeblikk

N.Uch Chorus Lines' Praded, importert fra Belgia i -92

 

Verdensutstillingen i Brussels 1995

  Int. N. S. Uch, N. Tch Terra Polar's Delta Ka-Tun

 

Grensen var nettopp åpnet, og det var fristende å delta på en verdensutstilling. Jeg reiste nedover med Int. Uch, N.S.Uch, N. Tch Terra Polar's Delta Ka-Tun.

Det var ca 120 malamuter påmeldt, fordelt på ca 60 tisper og 60 hanner. Ka-Tun endte som nr 4 med kritikken "exellent".  

 

 

P-løpet

Olav + G-Tanok (grønlandshund) og Ike (AM) fra P-løpet i 1984.

P-løpet ble første gang arrangert av NP i 1984. Da gikk det på Hardangervidda. Start og mål var ved Rjukan Fjellstue. Løpet var den gang 165 km langt. 

Olav deltok i 1984 med Trekkhundklubben's G-Tanok (grønlandshund) og N.Uch Topkok's Canadian Ike (AM).

Løpet har vært hele 230 km langt, før det i 1991 ble redusert til 100 km, og stengt for andre enn klubbens raser.

Olav deltok hvert år de 16 første årene, men måtte stå over 2000-sesongen pga en skade i skuldra. Han har deltatt i de fleste spannklasser. P-løpet  er et tradisjonsrikt løp, som forhåpentligvis vil bestå.  

 

Litt fra -98 sesongen:

P-løpet i 1998

 

 

 

Forberedelser før Technical Trail 1998 ( 300 km)

   

 

Første sjekkpunkt Technical Trail (etter 60 km)
Bakre par Midterste par Lederhund
 

N. Dk. Ch N. Tch Terra Polar's Delta Carmen (tispe 7,5 år, 35 kg - 62 cm)

N. Dk. Ch. N. Tch Terra Polar's Glacier Frost (hann 4,5 år, 41 kg - 69 cm)

 

 

N. Tch. Terra Polar's Inuit Ludde Lupus (hann 3,5 år, 55 kg - 72 cm)

N. Tch. Terra Polar's Inuit Talu (tispe 3,5 år, 35 kg - 63 cm)

Int. Ch, N. Ch, S. Ch N. Tch Terra Polar's Delta Ka-Tun (tispe 7,5 år, 35 kg - 62 cm)

 

Olavs beskrivelse av hundene etter løpet:

«Hundene virket rimelig pigge ved start, selv om de hadde gjennomført P-løpet 2 dager tidligere. Unntaket var kanskje lederhunden Ka-tun, som nok syntes at sesongen hadde vært lang nok. Det å gå som singel leder både i trening og løp en hel sesong er en tøff jobb, ikke minst mentalt. Dette ga seg utslag i at hun var lite villig til å gå ut fra sjekkpunktene. Men når hun først kom i gang, gjorde hun en god jobb. På siste 45 km viste hun sin styrke ved å lede spannet inn til beste etappetid.

Ludde: En utrolig kombinasjon av styrke, utholdenhet og humør. Hovedmotoren på spannet. Talu: Rask, sterk, jobber jevnt. Mister litt konsentrasjon med fremmede spann rett bak. Carmen: Sterk, arbeidsmaskin i motbakker. Litt plaget av diaré og oppkast halvveis i løpet, men gikk det av seg etter hvert. Frost: Har i år lært å begrense seg, og holdt dermed godt igjennom hele løpet. Hurtig, er med på å sette farten på spannet. Også plaget av litt diaré underveis.»

 

polarpostens kommentar etter løpet:

"Samtlige av Olavs hunder på spannet er innehavere av tittelen «Norsk Trekkhund- champion», og for øvrig de eneste som hadde 100 km i beina fra Polarhundløpet, som gikk av stabelen kun 2 dager før. Her vant de også sin klasse. Dette vitner om særdeles godt trente hunder, en solid innsats som det bare er å ta av seg hatten for."

 


Sesongen 2001

5-mila på Femunden

 

Denne vinteren har Olav stilt til start med ski på beina igjen. Det er mange år siden sist.

Her fra 5-mila på Femunden, der han vant sin spannklasse med N. Tch Terra Polar's Inuit Talu  (til høyre) og Nord.Uch, SV-00, NV-02, N. Tch Terra Polar's Juvenil Canis.

 

 

Sigrid og Baluba

 

Sigrid Ekran har vært med oss og kjørt Terra Polar's Karnivor Baluba i 3 løp i vinter. Til tross for at hun er helt uerfaren med hundekjøring, har dette gått veldig bra.

Fraktløpet: nr 4 av 15

NP's klubbmesterskap nr 1 av 5

5-mila: nr 2 av 8

Baluba har 2 trekkhundcert.

 

 

 

I juni -01 importerte vi Keikewabic Coco Chanel fra Maureen Andersen, Canada. Hun var 4 mnd da hun ankom København. I 6 mnd skulle hun bo i Danmark hos Thomas og Jeannie.  I desember kunne vi omsider hente henne hjem, 10 mnd gammel. Coco er ei trivelig, glad  jente som raskt slo seg til ro hos oss. Nå gleder vi oss til å følge utviklingen hennes.

Coco 16 mnd

5 okt. -02     ble Coco stilt ut for første gang, på NKK's utstilling i Fredrikstad. 

Resultat : 1 uk, 1 ukk, 1 vk, cert, res.cacib, 2 btk.

 

SESONGEN 2002

 

Olav og Tramp

Fraktløpet ble arrangert for andre år, og 15 spann deltok. Olav startet med Terra Polar's Lesto Tramp. Dette var Tramp's første løp. De 30 kilometerne gikk bra. De endte opp som nr 1 og Tramp fikk sitt første trekkhundcert. I løpet av sesongen fikk han også godkjent trekkhundtest.

 

Olav og Canis, Tramp, Baluba og Talu.

5-mila ble som vanlig arrangert på Femunden første helga i mars. Her stilte Olav til start med  Nord.Uch,SV-oo, NV-02, N.Tch Terra Polar's Juvenil Canis, N.Uch, Dk.Uch, Terra Polar's Lesto Tramp, Terra Polar's Karnivor Baluba og N.Tch Terra Polar's Inuit Talu. De endte som nr 2  i 4-spann-klassen.

 

 

Til hovedsiden for Alaskan Malamute